Skab rum til forventningsafstemning

I begyndelsen af efteråret tog jeg kontakt til et firma, der planlægger rejser. Turen gik til Indonesien, hvor jeg skulle på rundrejse omkring Bali med min bedre halvdel.
Et af punkterne på turen var et besøg på Komodo, hvor vi skulle se de sagnomspundne Komodo-varaner. Min kæreste var en smule ængstelig omkring projektet, vi spurgte derfor lidt ind til besøget for at blive klogere på krav og lignende.
Vi fik at vide, at man godt kunne klare junglebesøget i almindelige sneaks, men at det godt kunne være krævende. Derudover skulle vi være på en båd i tre dage inklusiv ud- og hjemrejse, så vi skulle overveje vores bagage og måske sove under åben himmel.
Denne melding gav ikke rigtigt ro i maven. Vi gjorde os derfor en masse overvejelser omkring bagage, kuffertvalg og havde selvfølgelig også tanker omkring selve turen på Komodo.

Da tiden endelig kom, og vi fløj til Labuan Bajo, hvorfra vi skulle sejle til Komodo, viste det sig, at vi kunne lade kufferterne blive på hotellet. Båden var ganske stor og havde en kahyt, vi kunne sove i.
Dermed var alle tanker om køb af store vandrerygsække og lignende gjort til skamme.
Da vi ankom til øerne Rinca og Komodo viste det sig, at det var to naturreservater med nationalparkstatus, vi skulle besøge. Godt nok skulle vi gå i junglen i den voldsomme indonesiske varme, men der var grusstier på hele turen, hvilket gjorde den meget mere overkommelig.

Komodo var suverænt den del af rejsen, vi på forhånd havde gjort os flest tanker omkring og var en smule nervøse for.
Det viste sig at være en fantastisk oplevelse, hvor vi kom helt tæt på varanerne samt oplevede reservatets helt unikke natur – reelt blev alle vores tanker og frygt gjort til skamme.
Pointen er, at mange af de tanker kunne være undgået, hvis vi undervejs var blevet informeret endnu bedre og havde lavet en forventningsafstemning omkring turen med rejsebureauet. Det havde sparet meget nervøsitet.
Som leverandør skal man huske, at kunderne måske ikke altid lige får stillet alle de rigtige spørgsmål, derfor er det vigtigt at skabe et fælles rum og en relation, hvor det er okay at stille ”dumme” spørgsmål og afstemme forventningerne omkring opgaven og produktet, så både leverandør og kunde får det ud af samarbejde, som man forventer og håber på.

Se billeder fra rejsen på 500px